Verkkouutiset

Äitiyspakkauksen laatikko herättää turvallisuushuolia USA:ssa

Suomalainen äitiyspakkaus on otettu käyttöön monissa osavaltioissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalainen äitiyspakkaus on kerännyt mainetta maailmalla. Ihmetystä on herättänyt ennen muuta se, että maailman alhaisimman lapsikuolleisuuden maassa vastasyntyneet laitetaan pahvilaatikkoon nukkumaan.

Aiemmin tänä vuonna Yhdysvaltain New Orleansissa julkaistiin suunnitelma, jossa aikomuksena on jakaa 105 000 äitiyspakkausta. Ohion osavaltio aikoo jakaa 140 000 pakkausta ja Alabama 60 000.

Yhdysvalloissa äitiyspakkaus on New York Timesin mukaan kuitenkin herättänyt myös huolta turvallisuudesta. Osa asiantuntijoista on huolissaan siitä, että laatikot ja pakkaukset on otettu käyttöön hyvin äkkiä, eikä niiden turvallisuudesta olla päästy vielä varmuuteen.

Pakkauksen muut vauvatarvikkeet on hyväksytty Yhdysvaltain kuluttajatuotteita valvovassa Consumer Product Safety Commissionissa (CPSC). Vauvan sängyksi tarkoitettua pahvilaatikkoa ei kuitenkaan ole hyväksytty. Yhdysvalloissa vauvan hoitoon tarkoitetut tarvikkeet ovat tarkoin valvottuja.

Turvallisuusstandardeja esittävä ASTM International perusti myös työryhmän pohtimaan niitä kriteerejä, joita äitiyspakkauksen pahvilaatikolla tulee olla.

CPSC:n puheenjohtaja Ann Marie Buerklen mukaan pahvilaatikoihin ja niiden kestävyyteen liittyy paljon sellaista, mitä emme vielä tiedä. Suurimmat huolenaiheet liittyvät laatikoiden materiaaleihin ja käyttöikään. Muun muassa näiden tekijöiden pohjalta komitea lähtee esittämään turvallisuusstandardeja vauvojen sängyiksi tarkoitetuille laatikoille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)