Verkkouutiset

YTN:n Heikki Kauppi: Nokian irtisanomiset käännettävä mahdollisuudeksi

Nokian irtisanomat asiantuntijat voivat parhaimmillaan tarjota kaivattuja lisäresursseja ja osaamishyppäyksen niille yrityksille, jotka potevat nyt pulaa ICT-alan osaajista, sanoo Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Nokian päätös irtisanoa yt-neuvottelujen tuloksena 1032 henkilöä on iso leikkaus Nokian henkilöstöstä Suomessa ja todella valitettavaa irtisanottavien kannalta, sanoo Heikki Kauppi tiedotteessaan.

– Olemme tyytyväisiä siitä, että ne ehdotukset, joita YTN teki työpaikkansa menettävien tukemisesta yt-neuvottelujen alkaessa, on saanut vastakaikua ja irtisanottaville tarjotaan tukea sekä uudelleen työllistymistä edistävillä toimilla että taloudellisilla tukipaketeilla. Toisaalta ICT-alalla on edelleen kysyntää asiantuntijoille niin Suomessa kuin ulkomaillakin, Kauppi toteaa.

Nokialta nyt vähennettävillä on keskimäärin yli 15 vuoden laaja-alainen asiantuntijaura, johon mahtuu monella ohjelmistosuunnittelua, projektinhallintaa, linjaesimiestehtäviä ja tuotehallinnan tehtäviä.

Kauppi arvelee, että Nokian irtisanomat asiantuntijat voivat parhaimmillaan tarjota kaivattuja lisäresursseja ja osaamishyppäyksen niille uusille ICT-alan yrityksille, jotka potevat nyt työvoimapulaa. Myös perinteinen teollisuus, joka on astumassa IoT eli esineiden internet -aikaan, voi hyötyä tästä osaamisesta.

Kaupin mukaan Nokian, TE-toimiston, ELY-keskusten, korkeakoulujen, kuntien ja muiden alueellisten toimijoiden yhteistyö on tässä kullan arvoista, jotta tieto kulkee, osaamisen kysyntä ja tarjonta saadaan kohtamaan, tarvittavat lisäkoulutukset nopeasti käyntiin ja resurssit tehokkaaseen käyttöön.

– Viranomaisten kannattaa käyttää hyödykseen myös ammattiliittojen asiantuntemus, sillä ainakin ylempien toimihenkilöiden omat liitot tarjoavat jäsenilleen työllistymistä ja uraa tukevia palveluja ja ovat hyvin perillä jäsentensä tilanteesta, Kauppi sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)