YTK-kassan jäsenten työttömyys joulukuussa 11,4 prosenttia

YTK-kassan eli ns. Loimaan kassan jäsenten työttömyys nousi joulukuussa 11,4 prosenttiin.

  • LKS 20150907 - YTK:n eli Yleisen työttömyyskassan toimipiste Loimaalla 1. heinäkuuta 2015. Ammattiliittoihin sitoutumaton YTK tunnetaan myös nimellä Loimaan kassa. Jäsenmäärällä mitattuna se on Suomen suurin työttömyyskassa. LEHTIKUVA Aku Häyrynen

    YTK:n eli Yleisen työttömyyskassan toimipiste Loimaalla.

    ()

Suomalaisista palkansaajista YTK:n jäseniä on lähes 17 prosenttia. Näistä yli 361 000 henkilöstä oli joulukuussa vuoden keskiarvoa selvästi suurempi osa työttöminä. Työttömyysaste nousi 11,4 prosenttiin.

Koko viime vuoden työttömyysaste oli YTK:ssa talousarvion mukainen 10,7 prosenttia, mikä on yli kolme prosenttiyksikköä suurempi kuin neljä vuotta sitten.

- Valitettavasti tammikuun alku näyttää huonommalta kuin vastaava aika viime vuonna. Viime vuonna ensimmäisellä viikolla tuli noin 1 600 juuri työttömäksi jääneen päivärahahakemusta, kun viime viikolla saimme 2 300 hakemusta, sanoo YTK:n toimitusjohtaja Auli Hänninen.

YTK:n näkökulmasta positiivinen uutinen on se, että tammikuun ensimmäisten viikkojen aikana on tullut noin 9000 uutta jäsentä.

- Vuonna 2016 jäsenmaksumme tulee määräytymään uudella tavalla, eli kesken vuotta liittyvä jäsen maksaa vain jäljellä olevasta vuodesta. Uskomme tämän näkyvän tasaisempana jäsenkasvuna läpi vuoden, Hänninen sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.