Verkkouutiset

Yritysten perustaminen hiipunut

Yritysten perustaminen on hiipunut alkuvuonna, kertoo Suomen Uusyrityskeskukset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alkuvuonna perustettiin uusyrityskeskusverkoston avulla yhteensä 1818 uutta yritystä. Edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna laskua oli 11 prosenttia.

Yrittäjäksi aikovien määrä on kuitenkin pysynyt lähes samana, lähes 5000 yrittäjäehdokasta. Laskua oli ensimmäisellä vuosineljänneksellä vajaat kolme prosenttia.

– Tämä osoittaa sitä, että yritysideoiden elinkelpoisuutta selvitellään neuvonnassa entistä perusteellisemmin, kertoo Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Jari Jokilampi tiedotteessaan.

Patentti- ja rekisterihallituksen tilastojen mukaan yritysten perustaminen on Suomessa ollut neljän viimeisen vuoden aikana laskussa.

– Vuosittain uusyrityskeskusten avulla on perustettu keskimäärin 8000 uutta yritystä, joten yhä useampi yrittäjyyttä harkitseva hakee apua uusyrityskeskuksesta, Jokilampi sanoo.

Yrittäjäksi aikovat kävivät alkuvuonna uusyrityskeskusten yritysneuvojien sekä asiantuntijoiden pakeilla yhteensä 14 613 kertaa. Toiminta perustuu yrityselämän asiantuntija-apuun.

Vuosina 2009–2013 uusyrityskeskusten avulla perustetuista yrityksistä 82,5 prosenttia on edelleen elossa.

Tuore tutkimus osoittaa, että uusyrityskeskuksen kautta syntynyt yksi uusi yritys maksaa yhteiskunnalle alle 800 euroa. Työtön henkilö taas kuluttaa yhteiskunnan varoja vuosittain yli 20 000 euroa.

Starttirahaa varten työvoimaviranomaisille annettujen lausuntojen määrä oli myös laskenut uusyrityskeskuksissa. Viime vuonna tehtiin 1512 starttiselvitystä ja nyt vajaat 6 prosenttia vähemmän eli 1423.

Suomessa on 31 Uusyrityskeskusta ja niillä on 85 palvelupistettä. Niissä työskentelee 125 yritysneuvojaa. Verkoston taustatukena on 1 300 asiantuntijaa, yli 1 000 yritystä ja 270 yhteisöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)