Verkkouutiset

Yritysten luottamusindikaattori koheni hieman tammikuussa

Teollisuusyritysten luottamusindikaattori koheni hivenen tammikuussa, mutta suhdannetilanne on silti selvästi pitkäaikaisen keskiarvon alapuolella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tuore luottamusindikaattori kertoo, että teollisuuden tuotanto olisi kasvamassa loivasti lähikuukausina. Tilauskanta on kuitenkin normaalia pienempi, vaikka se on vahvistunut hieman syksyn ja alkutalven aikana.

Teollisuuden luottamusindikaattorin saldoluku oli tammikuun kyselyssä -7, kun se joulukuussa oli -9. Pitkän ajan keskiarvo on +1.

Rakentamisessa luottamusindikaattori sen sijaan vajosi -28 pisteeseen, kun se joulukuussa oli -17. Tilauskanta on tuntuvasti alle normaalitason.

Palveluyritysten suhdannetilanne pysyi tammikuussa lähes ennallaan. Indikaattorin lukema on -3, mikä on selvästi alle tavanomaisen.

Myös vähittäiskaupan luottamus on heikkoa, vaikka indikaattori toipuikin hieman edelliskuun pohjalukemasta. Vähittäiskaupan indikaattori on nyt -20, kun pitkä aikavälin keskiarvo on -1. Myynnin määrä laski edelleen yleisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)