Verkkouutiset

Puolet yrityksistä käyttää pilvipalveluja

Maksullisia pilvipalveluja käyttää 51 prosenttia yrityksistä. Yleisin este pilvipalvelujen käytölle on tiedon tai asiantuntemuksen puute.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yleisimmin yritykset käyttävät pilvipalveluna sähköpostia, 33 prosenttia yrityksistä, sekä tiedostojen tallentamista, 27 prosenttia yrityksistä, ilmenee Tilastokeskuksen tietotekniikan käyttö yrityksissä -tutkimuksesta.

Toimialoittain pilvipalvelut ovat yleisimmin käytössä informaation ja viestinnän toimialalla 81 prosentissa yrityksistä ja harvimmin vähittäiskaupan toimialalla 33 prosentilla yrityksistä.

Pienimmissä 10-19 henkilöä työllistävistä yrityksistä 45 prosenttia ja suurimmista yli sata henkilöä työllistävissä yrityksissä 63 prosenttia käyttää pilvipalveluja.

Julkista pilveä, jossa samoilla palvelimilla palvellaan useita asiakkaita, käytti 40 prosentti kaikista yrityksistä. Yksityistä pilveä, jossa palvelin on varattu vain palvelun ostajan käyttöön, käytti 14 prosenttia yrityksistä.

Kysytyistä pilvipalveluista yleisimmin yritykset käyttivät sähköpostia (33 %) ja tiedostojen tallennusta (27 %). Myös kirjanpitosovellusten (20 %), toimisto-ohjelmien (20 %), yrityksen tietokantojen ylläpito (19 %) olivat suhteellisen yleisiä pilvipalvelujen käyttötarkoituksia.

Laskentatehoa sovellusten ajamiseen pilvipalveluna käytti vain 7 prosenttia yrityksistä.

Yritykset, jotka eivät käytä pilvipalveluja pitivät useimmin käytön esteenä liian vähäistä tietoa tai asiantuntemusta (42 %). Epävarmuustekijät estivät myös pilvipalvelujen käyttöä suhteellisen monilla, sillä tietoturvariskejä ja epävarmuutta tietojen sijainnista piti pilvipalvelujen käytön esteenä 28 prosenttia näistä yrityksistä.

Myös pilvipalvelujen hinta on este varsin monelle yritykselle (26 %).

Tiedot on kerätty kyselytutkimuksella keväällä ja ne koskevat vähintään kymmenen henkilöä työllistäviä yrityksiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)