Verkkouutiset

Tulevaisuuden työ on palkkatyön ja yrittäjyyden yhdistämistä

Tulevaisuudessa entistä suurempi osa työikäisistä tekee töitä yrittäjänä tai itsensä työllistäjänä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sitran Uusi työelämä ja kestävä talous -teeman johtaja Timo Lindholm sanoo Yrittäjäsanomille uskovansa, että väestön ikääntymisen tuomat palvelutarpeet tuovat potentiaalia freelancereille, toiminimiyrittäjille ja kevytyrittäjille. Entistä suurempi osa työikäisistä tekee töitä yrittäjänä tai itsensä työllistäjänä.

Tulevaisuudessa entistä suurempi osa työikäisistä tekee Lindholmin arvion mukaan töitä yrittäjänä tai itsensä työllistäjänä.

– Kaikki isot ilmiöt alkaen digitalisaatiosta, kansainvälisestä kilpailusta ja teknologian kehityksestä vievät työtä entistä enemmän itsenäiseen suuntaan, Lindholm sanoo.

Hän lisää, että nykyinen työelämän sääntely on raskas varsinkin pienille yrityksille, mikä on myös vienyt ihmisiä enemmän freelancer-työhön ja yksinyrittäjyyteen.

Entistä suurempi osa tekee niin sanottua kombityötä, jolla tarkoitetaan työn tekemistä eri statuksella: aamupäivät palkansaajana, iltapäivät yrittäjänä tai muutama kuukausi apurahalla ja sitten eri roolissa.

– Niin sanottuna kevytyrittäjänä työskentely on aiempaa yksinkertaisempaa ja sääntelyn kautta kannustavampaa. Kevytyrittäjänä toimimisen pelisäännöt on saatu kuntoon. Osa tekee päätoimisesti ja osa sivutoimisesti, Lindholm sanoo.

Hänen mukaansa suuryritykset eivät ole palautuneet vahvemmiksi työllistäjiksi, kuten menneinä aikoina, vaan kasvu pitää hakea pk-yrityksistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)