Verkkouutiset

Yle: Posti ja Neste voivat päätyä Solidiumin salkkuun

Solidiumin hallituksen puheenjohtaja Harri Sailas pitää hyvin mahdollisena, että Solidiumin omistukseen päätyy uusia yrityksiä, kertoo Yle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sipilän hallitus päätti osana uutta omistajastrategiaansa perustaa kehitysyhtiön Vaken, johon siirretään mahdollisesti myyntiin meneviä valtionyhtiöitä ja niiden osia. Yhtiöön päätyvät esimerkiksi Altia, Ekokem ja Raskone, sekä puolet Postista ja siivu pörssiyhtiö Nesteestä, jonka enemmistöomistuksesta valtio on valmis luopumaan.

Solidiumin hallituksen puheenjohtaja Harri Sailas näkee, että Solidiumilla voi olla keskeinen rooli kehitysyhtiöön siirrettyjen yhtiöiden kohtaloissa.

Hänen mukaansa Solidiumin on luonnollinen koti vähemmistöomisteisille pörssiyhtiöille ja voisi myös toimia listauksen suorittajana valtion puolesta, jos esimerkiksi Postia viedään pörssiin.

Posti ja Neste voivat siis pian löytyä Solidiumin salkusta?

– Se on mahdollista, kyllä, Sailas sanoi.

Valtio omistaa Postin kokonaan ja Nesteen osakkeista hieman yli puolet.

Solidium on menneinä vuosina saanut rahoittaa valtion budjettitarpeita paljon suuremmilla summilla kuin sen yhtiöt tuottavat.

– Tämä käytäntö loppuu. Solidiumin tilitysvelvollisuudeksi jää kohdeyhtiöiden osingot. Tämä on meille hyvin selkeästi kommunikoitu, Sailas kertoi.

Kun valtion pörssiomistuksia tulevaisuudessa myydään, Solidium saa pitää varat ja laittaa ne tuottamaan uusilla sijoituksilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)