"Ei ole yhtään tahoa, joka ei uskoisi Brexitin olevan kielteinen asia" – ekonomisti Ylelle

Aivan varmaa on että Brexitillä on negatiivinen vaikutus brittitalouteen, arvioi Evli Pankin pääekonomisti Valtteri Ahti maanantaina Ylen radion ykkösaamussa.

  • LKS 20170620 - (FILES) This file photo taken on June 25, 2016 shows a pedestrian sheltering from the rain beneath a Union flag themed umbrella as they walk near the Big Ben clock face and the Elizabeth Tower at the Houses of Parliament in central London on June 25, 2016, following the pro-Brexit result of the UK's EU referendum vote. June 23 marks the first anniversary of the EU referendum vote with the country still divided over the best way to proceed. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Justin Tallis

    Viime vuonna brittitalous oli vielä kovassa vauhdissa, mutta nyt se on hyytynyt.

    ()

– En usko, että on olemassa yhtään tahoa, joka ei uskoisi, että Brexit olisi negatiivinen asia, Valtteri Ahti totesi Ylen radion ykkösaamussa.

Hän mukaansa kyse on vain siitä, kuinka negatiivinen tapahtuma Brexit on brittitaloudelle pitkällä aikavälillä.

Ahti muistuttaa myös, että viime vuonna brittitalous oli vielä kovassa vauhdissa, mutta nyt se on hyytynyt.

Hänen mielestään on aivan varmaa, että Brexitillä on negatiivinen vaikutus brittitalouteen.

– Kuinka negatiivinen se tulee olemaan, riippuu siitä vapaakauppasopimuksesta, mihin lopulta päädytään, hän arvioi.

Taloudellinen tilanne on hänen mielestään myös vahvistanut EU:n neuvotteluasemaa suhteessa britteihin

– EU-maat ovat kasvaneet erityisen lujaa suhteessa globaaleihin kilpailijoihin, ja Britannia taas on jäänyt jumboksi, hän totesi.

Britannian konservatiivien kannalta ristiriita on hänen mielestään talouden ja poliittisen itsemääräämisen välillä.

– He joutuvat valitsemaan, rusinoita ei voi poimia pullasta. Tässä on kaksi ristiriitaista tavoitetta, maksimoidaan itsemääräämisoikeutta ja samalla halutaan maksimoida taloudellista suhdetta EU:hun. Nämä ovat ristiriitaisia tavoitteita, Ahti painotti.

EU:n ja Britannian Brexit-neuvottelujen toinen kierros alkaa tänään maanantaina.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.