Tilastokeskuksen asiantuntija Ylelle: Asuntorahastoissa hyvin suuri riski

Tilastokeskuksen kehittämispäällikkö Ilkka Lehtinen kehottaa Ylen haastattelussa sijoittamista suunnittelevia olemaan tarkkana asuntorahastojen tuottolupausten kanssa.

  • LKS 20160808 Vuokraturva Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola, Tilastokeskuksen yliaktuaari Martti Korhonen, Vuokralaiset VKL ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita, Mia Koro-Kanerva Suomen Vuokranantajat ry:stä ja Tilastokeskuksen Ilkka Lehtinen Tilastokeskuksen, Vuokraturva Oy:n, Suomen Vuokranantajat ry:n ja Vuokralaiset VKL ry:n järjestämässä tiedotustilaisuudessa asuntojen vuokrakehityksestä, Helsingissä 8. elokuuta 2016. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Ilkka Lehtinen.

    ()

Ilkka Lehtisen mukaan asuntorahastojen tuottolupauksissa piilee sisäänrakennettu, hyvin suuri riski. Asuntorahastot lupailevat hänen mielestään liian kovia tuottoja.

– Ne lupaavat 6–8 prosentin tuottoa, kun asunnon juokseva vuokratuotto on vain 2–3 prosenttia. Loppuosa tuotosta perustuu siihen, että asuntojen arvo nousee, Ilkka Lehtinen toteaa Ylelle.

Rahastot joutuvat Lehtisen mukaansa kierteeseen tuottolupaustensa kanssa, ja hänen mielestään voi sanoa, että se on pyramidihuijaus.

Finanssivalvonnan pitäisi hänen mielestään puuttua tilanteeseen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.