Verkkouutiset

Yksityishenkilöiden velkajärjestelyjen määrä jatkaa kasvuaan

Viime vuonna käräjäoikeuksiin jätettiin 4 234 yksityishenkilöiden velkajärjestelyhakemusta. Tässä on kasvua 9,3 prosenttia vuoteen 2013 verrattuna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Velkajärjestelyhakemuksien määrä on ollut kasvussa vuodesta 2009 lähtien, kertoo Tilastokeskus.

Hakemuksista 90,4 prosenttia oli yksittäisten hakijoiden tekemiä. Hakemuksista miesten jättämiä oli 50,1 prosenttia ja naisten 49,9 prosenttia.

Velkajärjestelyä haki viime vuonna yhteensä 4 198 henkilöä, mikä on 360 hakijaa eli 9,4 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Velkajärjestelyhakemusten määrä ja velkajärjestelyä hakeneiden henkilöiden määrä poikkeavat hieman toisistaan, sillä sama henkilö voi tehdä useita hakemuksia vuodessa.

Vuonna 2014 velkajärjestelyä hakeneet olivat iältään 18–90-vuotiaita. Eniten velkajärjestelyhakemuksia tekivät 45–54-vuotiaat. Lukumäärällisesti eniten hakemuksien määrä kasvoi samassa ikäryhmässä.

Perhetyypiltään suurin velkajärjestelyä hakeneiden ryhmä olivat perheisiin kuulumattomat: 43,4 prosenttia kaikista hakijoista. Miehistä perheisiin kuulumattomia oli 46,7 prosenttia ja naisista 40,0 prosenttia. Avioliittotalouksissa elävät olivat toiseksi suurin ryhmä sekä miehistä (30,9 %) että naisista (24,3 %).

Sekä perheisiin kuulumattomia että yksinhuoltajatalouksia oli velkajärjestelyä hakeneiden joukossa suhteellisesti enemmän kuin koko aikuisväestössä.

Viime vuonna velkajärjestelyä hakeneista 43,2 prosenttia oli työssä käyviä. Toiseksi suurin ryhmä olivat eläkeläiset (25,9 %). Työttömiä hakijoista oli 20,1 prosenttia, kun koko aikuisväestöstä työttömiä oli 7,5 prosenttia. Työttömien osuus velkajärjestelyä hakeneista kasvoi 1,4 prosenttiyksikköä edellisvuodesta.

Velkajärjestelyä hakeneista työllisistä yrittäjiä oli 7,7 prosenttia ja palkansaajia 92,3 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)