Verkkouutiset

Wärtsilä irtisanomassa tuhat – 200 Suomessa

Wärtsilä-konserni on aloittanut toimet kannattavuutensa ja kilpailukykynsä turvaamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Koko konsernin kattavan tehostamisohjelman odotetaan johtavan noin 1000 työntekijän vähentämiseen maailmanlaajuisesti. Vähennyksistä noin 200 tapahtuu Suomessa.

Toimilla Wärtsilä pyrkii 60 miljoonan euron vuotuisiin säästöihin. Säästöjen vaikutuksen arvioidaan toteutuvan täysimääräisesti vuoden loppuun mennessä. Kertaluonteiset kulut uudelleenjärjestelyistä ovat noin 50 miljoonaa euroa.

Konsernijohtaja Björn Rosengrenin mukaan yhtiön on pakko sopeuttaa omaa kulurakennettaan, vaikka joitakin merkkejä markkinatilanteen parantumisesta on olemassa. Hänen mukaansa liiketoimintaympäristö pysyy silti haastavana.

– Vain lisäämällä tehokkuutta ja joustavuutta organisaatiossamme maailmanlaajuisesti, voimme turvata kannattavuuden ja kilpailukyvyn säilyttämisen tulevaisuudessa. Valitettavasti irtisanomisia ei voida välttää, Rosengren sanoo.

Viime vuoden lopussa Wärtsilällä oli 18 663 työntekijää lähes 70 maassa.

Wärtsilä julkisti keskiviikkona myös loppuvuoden tuloksensa. Konsernin tulos ennen veroja nousi loka-joulukuussa 181 miljoonaan euroon, kun se vastaavana aikana vuotta aiemmin oli 162 miljoonaa euroa. Liikevaihto laski kahdeksan prosenttia 1,4 miljardiin euroon.

Wärtsilän koko viime vuoden tulos ennen veroja oli 507 miljoonaa euroa, kun se toissa vuonna oli 453 miljoonaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)