Verkkouutiset

Gasum ja Wärtsilä aloittavat kaasuyhteistyön

Valtion kaasuyhtiö Gasum ja konepajayhtiö Wärtsilä aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on kehittää luonnonkaasujen hyödyntämistä ja jakelua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Gasum ja Wärtsilä ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää luonnonkaasujen hyödyntämistä ja jakelua maalla ja merellä. Sopimuksen tarkoituksena on yhtiöiden mukaan kehittää kaasun arvoketjua hiilineutraaliuden edistämiseksi.

Gasumin toimitusjohtaja ja Skangasin hallituksen puheenjohtaja Johanna Lammisen mukaan sopimus auttaa Gasumia parantamaan luonnonkaasuratkaisujen saatavuutta tehokkaina ja puhtaina energiavaihtoehtoina niin maalla kuin merelläkin,

Wärtsilän toimitusjohtaja Jaakko Eskola puolestaan toteaa, että sopimus auttaa nopeuttamaan siirtymistä kaasun polttoainekäyttöön ja edistää kestävää kehitystä.

Sopimuksen tavoitteena on yhtiöiden mukaan lisätä ja helpottaa luonnonkaasujen saatavuutta merenkulun käyttöön sekä kehittää alan toimitusketjua ja infrastruktuuria.

Nesteytetyn maakaasun saatavuuden parantaminen ei yhtiöiden mukaan palvele yksinomaan merenkulkua, vaan se vastaa myös maakaasuverkoston ulkopuolella toimivien teollisuusasiakkaiden kasvaviin tarpeisiin sekä raskaan liikenteen tarpeisiin tulevaisuudessa.

Gasumin strateginen tavoite on saavuttaa voimakasta kasvua biokaasumarkkinoilla niin maakaasuverkoston alueella kuin sen ulkopuolellakin. Tavoitteen saavuttamiseksi toteutettavaan kehittämistyöhön kuuluu yhtiön mukaan esimerkiksi tuotantokapasiteetin lisääminen, uusien kaasutankkausasemien avaaminen ja alueellisten kaasuratkaisujen sekä uusien tuotteiden ja palvelujen tarjoaminen asiakkaille

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)