Verkkouutiset

Yli puolet vuokranantajista laajentaisi toimintaansa jos veroja alennettaisiin

Suomen Vuokranantajien mielestä vuokratulojen verotuksen keventämisellä saataisiin lisää pääomia asumiseen ja asuntorakentamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yksityisistä vuokranantajille tehdyssä kyselyssä 55 prosenttia vastaajista harkitsisi uuden vuokra-asunnon hankintaa ja vuokraustoiminnan laajentamista, mikäli vuokratulojen pääomatuloveroja kevennettäisiin.

Vuokranantajien yhdistys muistuttaa, että pääomatuloveroa on kiristetty viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana ja nykyisin alle 30 000 euron tuloista maksetaan 30 prosenttia veroa ja ylittävältä osalta 34 prosenttia.

Vuokratulojen verotuksen keventämisellä saataisiin yhdistyksen mukaan lisää pääomia asumiseen ja asuntorakentamiseen. Lisäksi edistettäisiin tasapainoisen kaupunkirakenteen kehitystä.

– Asuntotuotantotavoitteiden ja tasapainoisen kaupunkirakenteen näkökulmasta pitää pyrkiä tilanteeseen, jossa vuokra- ja omistusasujat asuvat sekaisin asuntokannassa. Tämä toteutuu parhaiten yksityisten vuokranantajien markkinoille tuomien uusien vuokra-asuntojen kautta, kertoo Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Koro-Kanervan mukaan suurin osa kyselyn vastaajien vuokralaisista ei saa asumistukea, eikä asumistuki näyttele keskeistä roolia vuokralaisvalinnassa.

– On tärkeämpää, että vuokralaiskandidaatilla on työ- tai opiskelupaikka ja säännölliset tulot. Yksityiset vuokranantajat arvostavat pitkiä ja toimivia vuokrasuhteita, hän kertoo.

Tulokset perustuvat Suomen Vuokranantajien joulukuussa tekemään kyselyyn, johon vastasi yli 3 000 yksityistä vuokranantajaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)