Verkkouutiset

Matkustajakato junissa, miljoonien säästöjä haetaan irtisanomisilla

VR-konserni aloittaa yhteistoimintaneuvottelut junakalustonsa kunnossapidossa. Vähennystarve on yhtiön mukaan jopa sata henkeä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Toukokuun 4. päivä alkavien yt-neuvottelujen tavoitteena on VR:n mukaan tehostaa kunnossapitoa merkittävästi niin, että VR Group voisi tuottaa palvelun itse myös tulevaisuudessa.

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat kunnossapidon kaikkia toimihenkilötehtävissä toimivia ja työehtosopimuksen ulkopuolella olevia henkilöitä.

Yhteensä neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 300 henkilöä, joista mahdollisesti vähennetään jopa 100 henkilöä eli kolmannes. Tavoitteena on VR:n mukaan useiden miljoonien eurojen säästö vuositasolla.

VR-konsernin liikevaihto laski tammi-maaliskuussa viime vuodesta 9,1 prosenttia 287 miljoonaan euroon. Liiketappiota kertyi 7,6 miljoonaa euroa.

Liikevaihdon laskuun vaikutti VR:n mukaan etenkin kotimaan kaukoliikenteen haastava tilanne.

VR.n tiedotteessa todetaan, että lisääntynyt joukkoliikenteen kilpailu asettaa suuria paineita junaliikenteen hintatasolle ja matkustajamääriltään suurimmille reiteille.

Myös talouden vaikea tilanne vaikuttaa VR:n mukaan selvästi kysyntään, joka näkyy matkustajamäärissä. Suomen ja Venäjän välisen liikenteen laskussa näkyvät ruplan heikko kurssi ja Ukrainan kriisi.

VR-konserni odottaa tänä vuonna liikevaihtonsa laskevan ja sen seurauksena myös tuloksen heikkenevän.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)