Volkswagen pyysi anteeksi päästömittaushuijausta

Volkswagenin pääjohtaja Matthias Müller on pyytänyt vierailullaan Yhdysvalloissa anteeksi yhtiön tekemää huijausta dieselautojen päästömittauksissa.

  • LKS 20160111 JS220; Volkswagen chief executive Matthias Mueller speaks during a press event on the eve of the official press preview of 2016 North American International Auto Show in Detroit, Michigan, on January 10 2016. Mueller apologized for cheating diesel car emissions tests on his first official US visit since the scandal broke in September as the embattled German carmaker plans to make an additional $900 million investment in the US to build a new mid-size SUV. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / JEWEL SAMAD

    Matthias Müller.

    ()

Matthias Müller puhui Deutsche Wellen mukaan asiasta ensimmäisellä virallisella vierailullaan päästöskandaalin jälkeen Yhdysvalloissa.

Hänen mukaansa Volkswagenissa tiedetään, miten syvästi asiakkaat, viranomaiset ja suuri yleisö ovat siihen pettyneet. Hän pyysi anteeksi yhtiön tekemää virhettä ja kertoi yhtiön olevan täysin sitoutunut korjaamaan asian.

Müller puhui tiedotustilaisuudessa, joka oli järjestetty ennen Detroitin autonäyttelyn avajaisia.

Hän ilmoitti samalla, että Volkswagen suunnittelee uutta katumaasturia ja siihen liittyen 900 miljoonan dollarin investointia Yhdysvaltoihin. Investointi toisi hänen mukaansa yhtiön tehtaalle Chattanoogaan noin 2 000 uutta työpaikkaa.

Volkswagenin myynti putosi viime vuonna 4,8 prosenttia 5,82 miljoonaan autoon. Myynti alkoi vähentyä sen jälkeen, kun syyskuussa paljastui, että yhtiö oli huijannut dieselautojensa päästömittauksissa Yhdysvalloissa.

Volkswagenin toimitusjohtaja Herbert Diess vakuutteli kuitenkin BBC:n mukaan viime viikolla, että yhtiö kyllä löytää pian ratkaisun ongelmiinsa. Hänen mukaansa yhtiö tulee tekemään tyytyväisiksi viranomaiset sekä ennen kaikkea asiakkaansa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.