Verkkouutiset

VTT:n johtaja Visiolle: Leikkauksilla rakennetaan tulevaisuuteen innovaatiovelkaa

VTT:n pääjohtaja Antti Vasara ei leimaa sidosryhmälehti Vision haastattelussa kaikkia valtion leikkaustoimia virheiksi, mutta hän toivoo, että tutkimus- kehitys- ja innovaatiotoiminta nähtäisiin pitkän tähtäimen investointina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Teknologian tutkimuskeskus VTT:n pääjohtaja Antti Vasaran mukaan Suomella tai yrityksillä ei ole muuta mahdollisuutta saada talouskasvua kuin innovoimalla.

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiorahoitusta on silti leikattu. Vasara ei kuitenkaan Teknologiateollisuus ry:n sidosryhmälehti Vision haastattelussa leimaa kaikkia leikkaustoimia virheiksi, vaan hän sanoo ymmärtävänsä valtion tiukan taloustilanteen tuomat vaatimukset.

Vasara kuitenkin toivoo, että tutkimus- kehitys- ja innovaatiotoiminta nähtäisiin pitkän tähtäimen investointina eikä lyhyen tähtäimen kuluna.

Hän muistuttaa, että kun tki-rahoituksesta säästetään, samalla rakennetaan tulevaisuuteen innovaatiovelkaa, joka tulee joskus maksettavaksi.

Korvaavia rahoituslähteitä löytääkseen VTT:n pitää Vasaran mukaan aktivoitua ymmärtämään paremmin, millaisten ongelmien kanssa firmat kamppailevat ja kuinka VTT pystyy auttamaan osaamisellaan ja teknologiallaan.

Vasaran mukaan VTT näkee pienet ja keskisuuret yritykset keskeisinä toimijoina innovointien kaupallistamisessa. Hän pitää oleellisena, että pk-kenttä saisi tietoa uusista innovaatioista ja niiden hyödyntämisestä.

VTT:n on Vasaran mukaan pyrittävä myös saamaan EU:sta enemmän rahaa. Hän kuitenkin muistuttaa, että kaikkialla maailmassa on sama ongelma tki-rahoituksen niukkuuden suhteen. Siksi myös EU-raha on erittäin kilpailtua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)