Verkkouutiset

Vientiteollisuus perää budjettiriihestä kilpailukykyä ja kasvua

Kemianteollisuus ry, Metsäteollisuus ry ja Teknologiateollisuus ry edellyttävät hallituksen budjettiriihestä kilpailukykyä parantavia toimia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Heikossa taloudellisessa tilanteessa teollisuutta koskevien päätösten on oltava ennustettavia ja pitkäjänteisiä, vientiteollisuuden järjestöt sanovat kannanotossaan.

– Hallituksen on pidettävä kiinni lupauksestaan olla lisäämättä teollisuuden kustannuksia ja säätelyä. Kevään kehysriihessä päätetyt veronkorotukset raskaan liikenteen ja lämmön tuotannon polttoaineisiin kasvattavat jälleen kustannuksia. Logistiikkakustannusten verokuormaa ja teollisuuden energiaverotusta ei pidä enää kasvattaa, toteaa Kemianteollisuuden toimitusjohtaja Timo Leppä.

Vientiteollisuusjärjestöt vaativat, että kilpailukykysopimuksen mukaiset veronalennukset on otettava käyttöön. Niin ikään työmarkkinoiden joustavuutta ja työn tuottavuutta on parannettava edelleen.

Metsäteollisuuden toimitusjohtaja Timo Jaatisen mukaan tutkimusrahoitukseen ja ammatilliseen sekä korkea-asteen koulutukseen ei saa enää kohdistaa lisäleikkauksia.

– Kevään kehysriihen päätös toteuttaa päästökauppakompensaatio puolitettuna oli oikeansuuntainen, mutta ei riittävä, Jaatinen sanoo.

Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen puolestaan toteaa, että hallituksen tulee kaikin mahdollisin keinoin edistää yritysten investointeja ja tuottavuutta.

– Yritysverotusta on uudistettava niin, että kannusteet investoinneille ja tuotekehitykselle paranevat olennaisesti nykyisestä, hän vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)