Verkkouutiset

Venäjän keskuspankki yrittää hillitä talouden syöksyä

Taantuma Venäjällä syvenee, kertoo CNN.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Öljyn hinta on Venäjällä jälleen laskussa ja Venäjään kohdistuvien pakotteiden määrä on kasvanut entisestään. Taantuma Venäjällä syvenee, työttömyys kasvaa, 110 000 valtion palkollista irtisanotaan ja palkkoja on alennettu.

Ruplan syöksy on jatkunut ja se on heikentynyt 12 prosenttia suhteessa dollariin yhden kuukauden aikana. Inflaatio laukkasi heinäkuussa 15,8 prosenttia.

Venäjän keskuspankki päätti perjantaina, että se laskee ohjauskorkoa puolella prosentilla, jolloin ohjauskorko on 11 prosenttia. Tarkoituksena on hillitä talouden syöksyä, vaikka matalampi korko saattaa kasvattaa edelleen inflaation kiihtymistä.

Venäjän keskuspankki on laskenut korkoa viime tammikuusta saakka ja taantuma on ollut Venäjällä viimeisen puolen vuoden aikana pahempi, kuin odotettiin.

Aiempien ennusteiden mukaan Venäjän bruttokansantuotteen arveltiin putoavan 3 prosenttia vuoden 2015 aikana. Venäjän keskuspankki on todennut, että viimeisen puolen vuoden taantuman valossa sen täytyy ehkä tarkistaa ennustettaan alaspäin.

– Venäjän taloudellinen tilanne riippuu maailman energiahintojen dynamiikasta ja talouden kyvystä kestää iskuja, Venäjän pankki totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)