Verkkouutiset

Ruplan kurssi heikkenee Venäjän luottoluokituksen pudottua

Venäjän rupla on maanantaina jatkanut heikentymistään dollariin nähden luottoluokittaja Moody'sin pudotettua perjantaina maan luottoluokitusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruplan kurssi laski maanantaina 0,2 prosenttia perjantaista 40,85 dollariin. Viime viikolla rupla käväisi jo 41,14 dollarin pohjalukemissakin.

Luottoluokitusyhtiö Moody’s laski perjantaina Venäjän luottoluokitusta Baa1:stä Baa2:een. Kahden pykälän päässä odottaa ensimmäinen roskalainaluokka Ba1.

Moody’s perusteli luottoluokituksen laskemista Ukrainan kriisillä, talouspakotteilla, pääoman virtaamisella pois maasta ja talouden heikoilla kasvunäkymillä.

Viime huhtikuussa Standard & Poor’s laski Venäjän luokitusta tasolle BBB. Standard & Poor’s luokitus on vain yhden asteen roskalainaluokituksen yläpuolella.

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF puolestaan on arvioinut, että Venäjältä virtaa ulkomaille pääomaa noin 78 miljardin euron arvosta vuoden loppuun mennessä.

Lähteet: BBC, Yle, Taloussanomat

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)