Verkkouutiset

Ukrainan kriisi rokottaa Venäjää – pääomat pakenevat ja talous sakkaa

Ukrainan kriisi on kiihdyttänyt pääomapakoa Venäjältä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useat tiedotusvälineet kertoivat Venäjän talousministeri Alexei Ulyukayevin todenneen parlamentille keskiviikkona, että maan talouskasvu oli ensimmäisellä neljänneksellä vain 0,8 prosenttia – paljon pienempi talousministeriön ennustamaa 2,5 prosentin kasvua.

Uutistoimisto AP:n mukaan ministeri selitti kasvun hyytymistä ”akuutilla kansainvälisellä tilanteella kahden viimeisen kuukauden aikana” ja ”vakavalla pääomapaolla”.

Wall Street Journalin mukaan Ulyukayev sanoi pääoman nettopaon olleen tammi – maaliskuussa 63 miljardia dollaria ja kausitasoitetun bruttokansatuotteen supistuneen 0,5 prosenttia.

Ukrainan kriisi on lähes tuhonnut ruplan ja saanut hermostuneet sijoittajat lykkäämään investointejaan ja vaihtamaan ruplia ulkomaan valuuttoihin.

Pääomasijoitukset supistuivat vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana 4,8 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna, Ulyukayev sanoi lehden mukaan.

Valtiollisen TV-kanavan RT.comin mukaan valtiovarainministeri Anton Siluanov povasi Venäjälle täksi vuodeksi nollakasvua. Vielä vuoden alussa hallitus ennusti 2,4 prosentin talouskasvua

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)