Verkkouutiset

Talous- ja velkaneuvonta siirrettäisiin oikeusaputoimistoille

Työryhmä esittää talous- ja velkaneuvonnan siirtämistä kunnilta oikeusaputoimistoille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työryhmän mukaan talous- ja velkaneuvonnan siirto mahdollistaisi yhtenäisen toimintamallin ja yhdenvertaiset palvelut kaikkialla Suomessa.

Siirto mahdollistaisi myös yhteisten tietojärjestelmien kehittämisen ja nykyisen moniportaisen ohjaus- ja rahoitusjärjestelmän purkamisen.

Syksyllä talous- ja velkaneuvonnan nykytilannetta ja järjestämisvaihtoja selvittämään asetettu työryhmä luovutti mietintönsä torstaina työ- ja elinkeinoministeriölle.

– Talous- ja velkaneuvonta on tarpeellinen ja välttämätön palvelu, jonka saatavuus tulee turvata yhdenvertaisesti koko maassa. Työryhmän esitykset tarjoavat tulevalle hallituskaudelle hyvän pohjan, työministeri Lauri Ihalainen (sd.) toteaa.

Ministerin mukaan talous- ja velkaneuvonnan yhdistäminen oikeusaputoimistoihin tuottaisi synergiaetuja. Toimistoilla on kattava toimipisteverkosto, joka voi tarjota asiakkaiden tarpeisiin vastaavaa henkilökohtaista palvelua. Lisäksi oikeusaputoimistot pystyvät tarvittaessa hyödyntämään suunnitteilla olevia julkisen hallinnon yhteisiä asiointipisteitä.

Oikeusaputoimistoilla on kokemusta talous- ja velkaneuvonnasta jo 1990-luvulta, jolloin talous- ja velkaneuvontayksiköitä oli sijoitettu oikeusavun yhteyteen.

Myös talous- ja velkaneuvonnan selvitysmies Kirsti Rissanen päätyi selvityksessään vuonna 2009 ehdottamaan oikeusaputoimistoja talous- ja velkaneuvonnan sijoituspaikaksi.

Lue myös: Ulosottovelan määrä kasvussa – yhteensä 4 miljardia

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)