Verkkouutiset

Jan Vapaavuori: Metsä Groupin investointi vahvistaa biotaloutemme kehittymistä

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan Metsä Groupin suunnitelma biotuotetehtaan rakentamisesta on erinomainen esimerkki perinteisen teollisuuden rohkeudesta uudistua ja katsoa tulevaisuuteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tämä 1,1 miljardia euroa maksava tehdas olisi toteutuessaan metsäteollisuuden historian suurin investointi Suomessa ja osoittaa uskoa Suomen vahvuuksiin pärjätä globaalissa kilpailussa myös jatkossa, Jan Vapaavuori sanoo.

Hän jatkaa, että valtteinamme ovat valtavat metsävarat ja niiden hyödyntäminen resurssitehokkaasti sekä korkea osaaminen ja innovointi biotalouteen ja puhtaisiin teknologioihin.

Vapaavuoren mukaan näin mittava teollisuusinvestointi luo toteutuessaan merkittävästi uusia työpaikkoja, lisää vientituloja, nostaa kansantuotetta ja siten hyödyntää koko maamme taloutta.

Äänekoskelle nykyisen sellutehtaan alueelle suunniteltava laitos on maailman ensimmäinen uuden sukupolven biotuotetehdas, joka ei käyttäisi lainkaan fossiilisia polttoaineita. Koko puuraaka-aine ja teollisuusprosessin sivuvirrat hyödynnetään sekä tuotteina että bioenergiana.

– Biotalous on jo nyt yksi keskeinen osa Suomen taloutta ja metsäbiotalouden osuus tästä kokonaisuudesta on ollut peräti puolet. Metsä Groupin suunnittelema biotuotetehdas vahvistaa entisestään maamme biotalouden kehittymistä ja tukee hyvin hallituksen biotalousstrategian tavoitteita, elinkeinoministeri toteaa.

Vapaavuoren mukaan investointi myös vahvistaa Suomen globaalia johtajuutta sekä cleantech- että biotaloussektoreillakin, joissa kilpailu käy kuumana ja kysyntä kasvaa nopeasti.

Vapaavuori pitää biotuotetehdasta myös merkittävänä Suomen energiapolitiikalle. Sen yhtenä tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen niin, että Suomi olisi hiilineutraali yhteiskunta vuoteen 2050 mennessä.

Lue myös: Vaihteeksi hyviä uutisia: Metsä Group kaavailee jätti-investointia Äänekoskelle

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)