Verkkouutiset

Vantaa lisäsi osuuttaan Fennovoimassa

Pyhäjoella alettiin rakentaa tietä tulevan voimalan luokse.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vantaan Energia on lisännyt osuuttaan Fennovoimassa vajaalla prosentilla, tiedottaa Fennovoima. Kotimaisen omistuksen osuus on tällä hetkellä yhtiön mukaan 54,72 prosenttia. Vielä eilen omistus oli 53,9 prosentissa.

Luvussa on kuitenkin edelleen mukana Kesko, joka on ilmoittanut luopuvansa Fennovoimasta. Keskon omistus on noin 2,9 prosenttia.

Suomalaisomistus Fennovoiman takana on koottu yhtiöön nimeltä Voimaosakeyhtiö SF. Se omistaa Fennovoimasta 66 prosenttia, tosin tällä hetkellä omistusosuuksia on varattu vain edellä mainittu 54,72 prosenttia. Venäläisen Rosatomin tytäryhtiö Raos Voima omistaa 34 prosenttia.

Fennovoima ilmoitti myös, että Pyhäjoella on aloitettu jo juhlittu ensimmäisen urakan käynnistymistä: Suomen Maastorakentajat aloittaa laitospaikalle vievän uuden yhdystien rakennustyöt.

Fennovoimalla on ensi kesään aikaa nostaa kotimainen omistusosuus 60 prosenttiin. Muussa tapauksessa lupa voimalan rakentamiseen raukeaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)