Verkkouutiset

Valtion it-keskus Valtori aloittaa yt-neuvottelut

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori käynnistää henkilöstön lomautusta koskevan yhteistoimintamenettelyn.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtori kertoi maanantaina aloittavansa henkilöstön lomautusta koskevan yt-menettelyn taloustilanteensa sopeuttamiseksi. Sopeuttamistarve on kaikkiaan noin viisi miljoonaa euroa.

Ensisijaisesti säästöjä haetaan Valtorin mukaan muilla tulosta parantavilla toimenpiteillä ja lomautukset toteutetaan vasta, jos muut toimenpiteet eivät riitä talouden tasapainottamiseen.

Yt-menettelyn ulkopuolelle on rajattu hallinnon turvallisuusverkkotoiminta. Päätökset mahdollisista lomautuksista, niiden laajuudesta ja kestosta tehdään syyskuun kuluessa.

Valtorin mukaan syynä taloustilanteeseen ovat useiden rinnakkaisten palvelujen ylläpitämisestä aiheutuvat kustannukset. Valtorin tehtävänä on yhtenäistää palvelut ja niihin liittyvät toimintaprosessit, mutta työ on Valtorin mukaan edennyt aikaisemmin ennustettua hitaammin.

Tällä hetkellä Valtori ylläpitää useita rinnakkaisia palveluja ja toimintaprosesseja sekä investoi samalla uusien yhtenäisten palvelujen ja toimintaprosessien rakentamiseen. Tästä aiheutuu merkittäviä lisäkustannuksia verrattuna tavoitetilaan, jossa kaikki valtionhallinnon organisaatiot ovat siirtyneet yhtenäisten palvelujen ja toimintaprosessien käyttäjiksi.

Talouden tasapainottamiseksi Valtori karsii myös minimiin rekrytoinnit sekä ulkopuolisten konsulttien ja vuokratyövoiman käytön. Samalla uusien yhtenäisten palvelujen käyttöönottoa nopeutetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)