Verkkouutiset

Suomesta aiotaan vetää merenalainen datakaapeli Saksaan

Valtioneuvosto antoi torstaina suostumuksensa merikaapeliyhteyden rakentamishankkeelle Suomesta Saksaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtioneuvosto on antanut suostumuksensa tietoliikennekaapelin rakentamiselle Suomesta Saksaan. Tarkoitus on vetää 1 175 kilometriä pitkä vedenalainen valokuitukaapeli Santahaminasta Markgrafenheideniin.

Hanke on saanut englanninkielisen nimen Sea Lion. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan hanke vastaa runkoverkkoyhteyden tarpeeseen Itämeren pohjois- ja itäpuolisten alueiden ja Keski-Euroopan välillä.

Kaapeliyhteyden pituus Suomen aluevesillä on noin 28,5 kilometriä ja talousvyöhykkeellä noin 312 kilometriä. Merikaapeli kulkee Suomen, Tanskan ja Saksan talousvyöhykkeiden ja aluevesien kautta sekä Ruotsin talousvyöhykkeen kautta.

Hanke on ministeriön mukaan Euroopan unionille ja Suomen digitaaliselle taloudelle strategisesti merkittävä pitkän aikavälin investointi. Tavoitteena on varmistaa toimiva ja kyberturvallisuuden kannalta parempi tietoliikenneyhteys länteen. Ministeriö toivoo hankkeen tukevan myös digitaalisen talouden kasvua.

Suomen talousvyöhykkeellä merikaapelin asennus kestää noin 20 päivää. Kaapelin reitti on ministeriön mukaan suunniteltu siten, että hankkeen ympäristövaikutukset ovat vähäiset.

Rakennustöiden aloittaminen edellyttää vielä vesilain mukaista rakentamislupaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)