Verkkouutiset

Valion Tampereen meijeri aiotaan lopettaa – 50 työpaikkaa vaarassa

Valio aloittaa Tampereen meijerissä tuotannon ja sen tukitoimintojen henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Neuvottelujen piirissä on noin 50 henkilöä. Neuvottelujen tavoitteena on Tampereen meijerin tuotannollisen toiminnan lopettaminen.

Valio sanoo menettäneensä merkittävän määrän perusmaitojen myynnistään viimeisen reilun kolmen vuoden aikana Suomessa. Viime vuonna perusmaitojen valmistus siirrettiin Tampereelta Valion muihin meijereihin. Tampereelle jäi erikoismaitojen ja Kotijuuston valmistusta.

Niin ikään Valio selittää tiedotteessaan, että maitomarkkinoiden suhdanne on jatkunut erittäin vaikeana, koska Venäjä jatkaa EU:n vastaisia pakotteitaan. Maailmanlaajuisesta maidon ylituotannosta ja vaimeasta globaalista kysynnästä johtuen maitotuotteiden hinnat ovat erittäin alhaisella tasolla. EU:ssa maitokiintiöiden poistuminen pahensi tilannetta.

– Suomi ei ole suljettu markkina, joten alhaiset hintatasot heijastuvat suoraan niin tuontiin kuin vientiin, yhtiö sanoo.

Valion Tuotanto ja logistiikka -vastuualueen johtaja Mika Koskinen kertoo, että yhtiön on käytettävä nyt kaikki keinot toiminnan tehostamiseksi, jotta Valio pystyy maksamaan maitotilayrittäjilleen heidän elinkeinonsa jatkumisen turvaavaa tilityshintaa.

– Valion omistajayrittäjät ovat todellisissa vaikeuksissa. Valion muiden tuoretuotemeijerien kapasiteetti riittää sekä perus- että erikoismaitomäärämme jalostamiseen, Koskinen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)