Verkkouutiset

Työttömät ja opiskelijat löytäneet uusyrityskeskukset

Uusyrityskeskusten avulla perustettiin alkuvuoden aikana yrityksiä neljä prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tammi-kesäkuussa Uusyrityskeskusten avulla perustettiin 4140 uutta yritystä. Eniten uusia yrityksiä perustettiin palvelualalle. Toiseksi suosituin oli kauppa ja kolmantena teollisuus.

– Tämä on hyvä uutinen, mutta se ei kerro suhdanteiden elpymisestä, vaan verkoston vetovoimaisuuden kasvusta. Patentti- ja rekisterihallituksen tilastojen mukaan yritysperusta oli kokonaisuudessaan 2,3 prosentin laskussa, toteaa toimitusjohtaja Pekka Tsupari.

Starttiraha- ja jatkostarttirahalausuntoja annettiin 3146 kappaletta, eli 20 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Finnveran rahoituslausuntoja asiakkaiden ideoista annettiin yhteensä 546 kappaletta.

Opiskelijoiden ja työttömien asiakkaiden määrä Uusyrityskeskuksissa on Tsuparin mukaan nousussa. Työttömien osuus asiakkaista nousi alkuvuonna 26 prosenttia ja opiskelijoiden osuus kasvoi 13 prosenttia.

Suomen Uusyrityskeskukset ovat aloittavien yrittäjien neuvontaverkosto. Suomessa on 32 uusyrityskeskusta, ja verkosto toimii lähes 200 kunnan alueella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)