Verkkouutiset

Venäjän syytä olla varuillaan – USA:lla on hallussaan ”rahamarkkinoiden neutronipommi”

Taloudellinen välienselvittely Venäjän kanssa voi olla vaarallisempaa kuin miltä se näyttää. Yhdysvallat on valmistanut itselleen neutronipommin rahamarkkinoita varten, arvioidaan brittilehdessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Viimeiset 12 vuotta on Yhdysvaltain valtiovarainministeriön eliittiryhmä hionut välineitä taloudellista sodankäyntiä varten, kirjoittaa Daily Telegraphin Ambrose Evans-Pritchard blogissaan.

Ministeriössä on Evans-Pritchardin mukaan suunniteltu keinoja melkein mikä tahansa maa pakottamiseksi polvilleen laukaustakaan ampumatta.

Strategia perustuu ylivaltaan kansainvälisessä pankkijärjestelmässä. Ylivaltaa tukee liittolaisverkosto ja puolueettomien maiden vastahakoinen suostumus.

Näkymättömänä aseena käytetään pankin leimaamista ”pettäjän merkillä”. Tähän antaa mahdollisuuden Patriot Act eli laki, joka säädettiin Yhdysvalloissa syyskuun 11. päivän iskujen jälkeen ja joka laajentaa viranomaisten valtuuksia.

Leimattua pankkia voi odottaa kuolemantuomio, vaikka se ei edes toimisi Yhdysvalloissa. Eurooppalaiset pankit lopettavat kaikki liiketoimet uhrin kanssa, sillä ne eivät uskalla uhmata amerikkalaisten valvojien päätöksiä.

Kiinalaiset tekivät näin vuonna 2005, kun Yhdysvallat syytti macaolaista Banco Delta Asiaa sotkeutumisesta Pohjois-Korean harjoittamaan kaupalliseen piratismiin. Pankki kaatui kahdessa viikossa.

Menetelmää on Evans-Pritchardin mukaan käytetty menestyksellä myös esimerkiksi Burmaa, Pohjois-Kyprosta, Valkovenäjää, Latviaa ja Irania vastaan.

Ukrainalaisetkin pankit joutuivat amerikkalaisten tulilinjalle vuonna 2002 venäläisen mafian rahanpesusta epäiltyinä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)