Verkkouutiset

Pitkäaikaistyöttömien määrä on kaksinkertaistunut viidessä vuodessa

Työttömyys laskee, mutta koko vuoden työttömänä olleiden määrä nousi jälleen viime vuonna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskuksen työssäkäyntitilaston mukaan vuoden 2016 lopussa työttömänä oli 356 000 henkeä, joista noin kolmasosa oli ollut työttömänä koko vuoden.

Vuoden aikana vähintään päivän työttömänä olleiden määrä oli 681 000. Työttömien määrä vuoden lopussa sekä työttömänä vuoden aikana olleiden määrä laskivat vuodesta 2015. Samaan aikaan koko vuoden työttömänä olleiden määrä kasvoi lähes 2 000:lla. Työssäkäyntitilaston työttömyyttä koskevat tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työttömien työnhakijoiden rekisterin tietoihin.

Koko vuoden ajan työttömänä olleiden määrä on kasvanut yhtäjaksoisesti vuodesta 2012. Lukumäärä kaksinkertaistui vuosina 2011–2016.

Koko vuoden työttömänä olleet olivat muita työttömiä iäkkäämpiä. Ryhmässä, jossa työttömyys oli kestänyt alle vuoden, iän keskiarvo oli 38 vuotta vuonna 2016, kun taas yhtäjaksoisesti koko vuoden työttömänä olleiden keski-ikä oli 48 vuotta. Kuusikymmentä vuotta täyttäneiden osuus oli 26 prosenttia koko vuoden työttömänä olleista, alle vuoden työttömänä olleista vain kuusi prosenttia.

Enemmistö kaikista työttömistä oli miehiä: alle vuoden työttömänä olleista 52 prosenttia ja koko vuoden työttömänä olleista hieman suurempi osuus, 58 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)