Verkkouutiset

Kouvolan baareissa pidetään hyvää huolta työsuojelusta

Työsuojeluasioita on hoidettu Kouvolan baareissa ja pubeissa selvästi paremmin kuin majoitus- ja ravintola-alalla keskimäärin, kerrotaan Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työsuojelutarkastajat tekivät viime viikolla Kouvolan alueella valvontaiskun, jossa tarkastettiin kahden päivän aikana 30 baaria ja pubia.

Työterveyshuolto oli järjestämättä vain yhdellä tarkastetuista kohteista. Tämä on Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan huomattavasti keskimääräistä paremmin.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston tarkastamista majoitus- ja ravitsemisalan työpaikoista vuosittain noin puolella työterveyshuolto on ollut järjestämättä.

Lakisääteinen työterveyshuolto kuuluu kaikille työntekijöille.

Kouvolan valvontaiskussa tarkastettiin muun muassa käytännöt väkivallan uhan hallitsemiseksi. Neljä työnantajaa sai toimintaohjeen siitä, että työpaikalla ei ollut käsitelty riittävästi väkivallan uhkaan varautumista.

Yhteisen käsittelyn tavoitteena on varmistaa, että kaikilla työntekijöillä on samanlainen käsitys siitä, miten mahdollisissa uhkatilanteissa toimitaan.

Kouvolan valvontaiskusta kerrottiin etukäteen median välityksellä. Tämä ei kuitenkaan aluehallintoviraston mukaan selitä hyviä tuloksia

Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelutarkastajat ovat tehneet viime vuosina vastaavia baarien ja pubien valvontaiskuja myös Lahdessa, Heinolassa, Kotkassa, Järvenpäässä, Espoossa ja Helsingissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)