Verkkouutiset

TVO arvioi kustannukset ja menetykset Olkiluodosta 2,3 miljardiksi

TVO on päivittänyt arvionsa yhtiölle aiheutuneista kustannuksista ja menetyksistä Olkiluodon kolmosyksikön ydinvoimalaprojektissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

TVO on toimittanut Kansainvälisen kauppakamarin sääntöjen mukaiseen välimiesmenettelyyn päivitetyn arvion Olkiluodon kolmosyksikön ydinvoimalaitosprojektin viivästymisestä aiheutuneista lisäkustannuksista ja menetyksistä.

Välimiesmenettely alkoi joulukuussa vuonna 2008 laitostoimittaja AREVA-Siemens -konsortion aloitteesta. Välimiesmenettely voi kestää useita vuosia ja siinä vaaditut määrät voivat vielä päivittyä.

Päivitetty arvio TVO:n kustannuksista ja menetyksistä on noin 2,3 miljardia euroa vuoden 2018 loppupuolelle asti, mikä on laitostoimittajan syyskuussa toimittaman aikataulun mukaan laitoksen säännöllisen sähköntuotannon aloittamisen ajankohta.

Lisäksi TVO on todennut laitostoimittajan viime lokakuussa toimittaman päivitetyn kannekirjelmän perusteettomaksi.

TVO:n mukaan kiinteähintaisella avaimet käteen -sopimuksella Olkiluodon laitosyksikköä rakentava laitostoimittaja on vastuussa myös projektin aikataulusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)