Verkkouutiset

Sateet haittaavat turvetuotantoa mutta suurempi ongelma on menekissä

Kuluvasta kesästä näyttää tulevan kolmas perättäinen huono turvetuotantokausi, kertoo Bioenergia ry.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Bioenergia ry:n jäsenkyselyn mukaan elokuun alkuun mennessä oli turvetta tuotettu noin puolet vähemmän kuin kymmenen viime vuoden aikana keskimäärin tässä vaiheessa tuotantokautta.

Luvut ovat viime vuoden surkealla tasolla. Energiaturpeita on tuotettu 7,4 miljoonaa kuutiometriä ja ympäristö- sekä kasvuturpeita 1,3 miljoonaa kuutiometriä.

Kesän säät eivät ole Bioenergia ry:n mukaan suosineet turvetuotantoa. Pohjoisessa turpeen nostoon päästiin vasta kesäkuun puolella.

– Keliä riitti juhannuksen alla pari viikkoa. Jatkuvia sateita ei ollut, mutta muutaman millin sateita tuli vähän väliä. Rankkoja kuuroja osui muutamille alueille, etenkin Lapissa, keskeyttäen tuotannon pitkäksi aikaa, kertoo Bioenergia ry:n tiedotteessa tuotantopäällikkö Erkki Perälä Turveruukista.

Hänen mukaansa kaudesta saattaa kuitenkin muodostua hiukan parempi kuin ennätysheikosta viime vuodesta, jos elokuun kelit ovat suotuisia.

Suomen turvetuottajat ry:n puheenjohtaja Hanna Haavikko kuitenkin muistuttaa, että tänäkin vuonna säitä suurempi ongelma on perinteisen energiaturpeen menekin puolella.

– Uusiin turvepohjaisiin tuotteisiin on satsattava määrätietoisesti, hän vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)