Pienten yritysten vienti kasvoi, suurten väheni

Pienten ja keskisuurten yritysten ulkomaankauppa oli Tullin mukaan hienoisessa kasvussa loka-joulukuussa.

  • LKS 20160126 // LKS 20151209 Vuosaaren satama Helsingissä 13. marraskuuta 2015. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Tavarakontteja Vuosaaren satamassa Helsingissä viime marraskuussa.

    ()

Tullin ulkomaankauppatilastojen mukaan pienten ja keskisuurten yritysten viennin arvo kasvoi loka-joulukuussa vuodentakaisesta prosentin 2 miljardiin euroon. Tuonti puolestaan kasvoi 2 prosenttia 3,8 miljardiin euroon.

Suurten yritysten viennin arvo laski sen sijaan loka-joulukuussa 4 prosenttia vuodentakaisesta 11,2 miljardiin euroon Tuonnin väheni prosentin 10 miljardiin euroon.

Sähkö- ja elektroniikkateollisuuden tuotteiden vienti pk-yrityksissä kasvoi loka- joulukuussa 12 prosenttia edellisvuodesta, mutta heikkeni yli 10 prosenttia suurissa yrityksissä.

Metallien ja metallituotteiden vienti puolestaan supistui suurilla yrityksillä 11 prosenttia, mutta lisääntyi pk-yrityksillä 3 prosenttia.

Kemianteollisuudessa suurten yritysten tuotteiden viennin arvo väheni 21 prosenttia, mutta pk-yritysten tuotteiden vienti pysyi edellisvuoden tasolla.

Sen sijaan metsäteollisuuden tuotteiden vienti suurissa yrityksissä kasvoi 3 prosenttia, mutta väheni pk-yrityksissä prosentin. Koneiden ja laitteiden vienti väheni pk-yrityksillä 8 prosenttia, kun taas suurilla yrityksillä vähennys oli vain 3 prosenttia.

Pk-yritysten osuus koko viennistä oli 15 prosenttia ja tuonnista 27 prosenttia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.