KL: "Jos suunta jatkuu tällaisena, Suomella menee kahden vuoden kuluttua paljon nykyistä paremmin"

Tutkimuksen mukaan suomalaiset yritysjohtajat näkevät syvimmän suhdannekuopan olevan ohitettu, kertoo Kauppalehti.

  • LKS 20151130 LKS 20151124 Uusi 20 euron seteli esittelytilaisuudessa Suomen Pankin rahamuseossa Helsingissä 24. marraskuuta 2015.

    Suomalaisyritykset ovat halukkaita ostamaan ulkomaalaisia yrityksiä.

    ()

PwC:n toteuttaman CEO-tutkimuksen mukaan Suomen suuryritysten johtajat ovat maan talouden suhteen maltillisen optimistisia. Tutkimuksen mukaan yritysjohtajat uskovat syvimmän suhdannekuopan olevan jo takana.

Yritysjohtajien usko oman yrityksensä kasvumahdollisuuksiin on myös vahvistunut. Lähes 40 prosenttia vastaajista uskoo vahvasti, että oman yrityksen kasvu vauhdittuu vuonna 2016.

Liikkeenjohdon konsultointi- ja yritysjärjestelypalvelujen johtaja Hannu Suonio sanoo, että vaikka maailmantalouden kasvuvauhtiin ei juuri uskota, yritykset luottavat omiin bisneksiinsä.

‒ Jos suunta jatkuu tällaisena, Suomella menee kahden vuoden kuluttua paljon nykyistä paremmin, Suonio sanoo.

Kustannusleikkauksia suunnittelee edellisen tutkimuksen 89 prosentin sijaan enää 63 prosenttia toimitusjohtajista. Yritykset ovat kasvuhaluisia, ja halut ostaa yrityksiä ulkomailta ovat vahvistuneet. Erityisesti Japanin ja Kiinan markkinoilla nähdään kasvumahdollisuuksia.

Suomalaistuloksista poiketen PwC:n maailmanlaajuinen Global CEO 2016 -tutkimus kertoo, että maailmalla yritysjohtajien usko oman yrityksensä kasvuun ei ole suuri.

‒ Optimismi on laskenut kaikissa suurissa talouksissa kuten Kiinassa, Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Saksassa, Suonio kertoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.