Verkkouutiset

KL: ”Jos suunta jatkuu tällaisena, Suomella menee kahden vuoden kuluttua paljon nykyistä paremmin”

Tutkimuksen mukaan suomalaiset yritysjohtajat näkevät syvimmän suhdannekuopan olevan ohitettu, kertoo Kauppalehti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

PwC:n toteuttaman CEO-tutkimuksen mukaan Suomen suuryritysten johtajat ovat maan talouden suhteen maltillisen optimistisia. Tutkimuksen mukaan yritysjohtajat uskovat syvimmän suhdannekuopan olevan jo takana.

Yritysjohtajien usko oman yrityksensä kasvumahdollisuuksiin on myös vahvistunut. Lähes 40 prosenttia vastaajista uskoo vahvasti, että oman yrityksen kasvu vauhdittuu vuonna 2016.

Liikkeenjohdon konsultointi- ja yritysjärjestelypalvelujen johtaja Hannu Suonio sanoo, että vaikka maailmantalouden kasvuvauhtiin ei juuri uskota, yritykset luottavat omiin bisneksiinsä.

‒ Jos suunta jatkuu tällaisena, Suomella menee kahden vuoden kuluttua paljon nykyistä paremmin, Suonio sanoo.

Kustannusleikkauksia suunnittelee edellisen tutkimuksen 89 prosentin sijaan enää 63 prosenttia toimitusjohtajista. Yritykset ovat kasvuhaluisia, ja halut ostaa yrityksiä ulkomailta ovat vahvistuneet. Erityisesti Japanin ja Kiinan markkinoilla nähdään kasvumahdollisuuksia.

Suomalaistuloksista poiketen PwC:n maailmanlaajuinen Global CEO 2016 -tutkimus kertoo, että maailmalla yritysjohtajien usko oman yrityksensä kasvuun ei ole suuri.

‒ Optimismi on laskenut kaikissa suurissa talouksissa kuten Kiinassa, Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Saksassa, Suonio kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)