Suomeen on syntymässä tislaamo joukkorahoituksella

Ägräs Distillery kertoi maanantaina ylittäneensä joukkorahoituskampanjansa minimitavoitteen.

  • LKS 20110506 Fiskarsin tiloja kuvattuna Raaseporissa 6. toukokuuta 2011. LEHTIKUVA / JUSSI HELTTUNEN

    Fiskarsin tiloja kuvattuna Raaseporissa 2011.

    ()

Fiskarsin Ruukkiin perusteilla oleva Ägräs Distillery kertoo nyt olevansa virallisesti Suomen historian ensimmäinen joukkorahoitteinen tislaamo.

Tislaamo on juuri ylittänyt joukkorahoituskampanjansa minimitavoitteen 198 000 euroa. Uusia omistajia on tislaamon mukaan ympäri maailmaa.

Hallituksen puheenjohtaja Anssi Takala kertoo tislaamon jatkavan rahoituskampanjaa kohdella viikolla kasvaneen kysynnän ja rahojaan jo sijoittaneiden toivomusten mukaan.

– Toiminta saadaan myös tehostettua heti ensimmäisestä päivästä lähtien, mitä lähemmäs kampanjan ylärajaa 330 000 euroa pääsemme, Takala kertoo tiedotteessaan.

Tislaamon tilojen remontointi on jo aloitettu. Tislainlaite on tilattu viime syksynä ja saapuu tislaamon tiloihin Fiskarsiin syyskussa. Ensimmäiset tuotteet on tarkoitus saada markkinoille jo loppuvuodesta.

Ensimmäisinä tuotteina myyntiin pyritään saamaan giniä ja akvaviittiä. Ensi vuonna olisi tulossa yrttidigestiiviä ja viskiä vuonna 2020.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.