Verkkouutiset

Suomessa on jäljellä 50 000 tilaa

Maatalous- ja puutarhayritysrekisterin lopullisten tulosten mukaan Suomessa oli viime vuonna maatalous- ja puutarhayrityksiä 50 388 kappaletta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viime vuonna viljanviljely oli yleisin päätuotantosuunta. Viljan tai muiden kasvien viljely on tuotantosuuntana kahdella kolmesta ja kotieläintalous 30 prosentilla tiloista. Loput tilat ovat sekatiloja, joilla ei ole yhtä selkeää päätuotantosuuntaa.

Maatalous- ja puutarhayrityksistä edelleen 86 prosenttia oli perheviljelmiä. Osakeyhtiömuotoisia tiloja oli alle tuhat, joka oli vain kaksi prosenttia kaikista tiloista. Maatalousyhtymiä oli kahdeksan prosenttia ja kolme prosenttia oli perikuntien omistuksessa. Yhtiömuotoisten tilojen määrä lisääntyi edellisestä vuodesta.

Perheviljelmillä yli 60-vuotiaiden viljelijöiden osuus on nousussa. Kaikissa muissa ikäluokissa viljelijöiden lukumäärä on laskenut edellisestä vuodesta. Viime vuonna perheviljelmillä 25 prosenttia viljelijöistä oli yli 60-vuotiaita. Alle 40-vuotiaita perheviljelmien viljelijöistä oli alle 20 prosenttia.

Viljelijöiden keski-ikä oli viime vuonna 52 vuotta. Osakeyhtiöiden viljelijöiden keski-ikä oli alhaisin, 48 vuotta. Vanhimpia ovat perikuntien tilanhoidosta vastuussa olevat viljelijät. Heidän keski-ikänsä oli 58 vuotta.

Perheviljelmien viljelijöiden keski-ikä oli 51 vuotta. Nuorimpia olivat sika- ja siipikarjatilojen viljelijät. Korkein keski-ikä oli muuta kasvinviljelyä päätuotantosuuntanaan harjoittavilla tiloilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)