Verkkouutiset

Kilpailukykysopimus vähensi julkisen sektorin palkkasummaa

Lomarahojen leikkaus julkisen sektorin työntekijöiltä näkyy julkisen sektorin palkkasumman kehityksessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Julkisen sektorin palkkasumma oli huhti-kesäkuussa 2,3 prosenttia pienempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin, kertoo Tilastokeskus.

Kilpailukykysopimuksen myötä toteutettu lomarahojen leikkaus 30 prosentilla julkisen sektorin työntekijöiltä näkyi Tilastokeskuksen mukaan julkisen sektorin palkkasummien kehityksessä. Kesäkuussa julkisen sektorin palkkasumma laski kesäkuussa 5,2 prosenttia edellisvuodesta.

Sen sijaan yksityisellä sektorilla maksettujen palkkojen summa oli huhti-kesäkuussa 4,5 prosenttia vuodentakaista suurempi. Pelkästään kesäkuussa palkkasumma kasvoi 7,1 prosenttia.

Koko talouden palkkasumma oli huhti-kesäkuussa 2,1 prosenttia vuodentakaista suurempi. Kesäkuussa palkkasumma kasvoi 2,7 prosenttia.

Palkkasumma kasvoi huhti-kesäkuussa nopeimmin rakentamisen toimialalla, jossa kasvua kertyi 8,6 prosenttia vuoden takaisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)