Verkkouutiset

Yritysten kasvu oli nopeaa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä

Yritysten liikevaihdot olivat tammi-maaliskuussa selvässä kasvussa vuodentakaisesta sekä teollisuudessa että rakentamisessa ja palveluissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Teollisuuden liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan tammi-maaliskuussa 12,2 prosenttia suurempi kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Kotimaan myynti kasvoi 10 prosenttia ja vientiliikevaihto 13,8 prosenttia vuodentakaisesta.

Liikevaihto kasvoi kaikilla teollisuuden alatoimialoilla. Kemianteollisuudessa kasvua oli 20,9 prosenttia ja metalliteollisuudessa 14,8 prosenttia.

Yritysten liikevaihdoissa tosin voi Tilastokeskuksen mukaan olla kuukausittain isojakin vaihteluita etenkin metalliteollisuudessa, kun suurten konetoimitusten ja projektien loppulasku voi näkyä myyntinä yhdellä ainoalla kuukaudella.

Sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa liikevaihto kasvoi 11,2 prosenttia ja metsäteollisuudessa 6,2 prosenttia. Tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuudessa liikevaihto kasvoi 2,5 prosenttia ja elintarviketeollisuudessa vain 0,8 prosenttia.

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa vuodentakaisesta 17,6 prosenttia. Talonrakentamisen toimialalla liikevaihtoa kertyi 22,4 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto kasvoi 15,0 prosenttia ja maa- ja vesirakentamisen liikevaihto 8,1 prosenttia.

Palveluiden liikevaihto puolestaan kasvoi tammi-maaliskuussa 7,7 prosenttia vuodentakaisesta. Kaikki palvelutoimialat kasvoivat Tilastokeskuksen mukaan voimakkaasti.

Ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta kasvoi 10,4 prosenttia, hallinto- ja tukipalvelutoiminta 9,1 prosenttia sekä taiteet, viihde ja virkistys 9,4 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)