Verkkouutiset

Viennin arvo kasvoi selvästi tammi-maaliskuussa

Vaihtotase oli Tilastokeskuksen mukaan ylijäämäinen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ja tavaravienti kasvoi 20 prosenttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vaihtotase oli 0,5 miljardia euroa ylijäämäinen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Ylijäämä syntyi erityisesti Tilastokeskuksen mukaan ensitulon tililtä, joka oli 0,9 miljardia euroa ylijäämäinen.

Maksutaseen mukainen kauppatase kääntyi ylijäämäiseksi 0,5 miljardiin euroon, kun tavaravienti kasvoi tavaratuontia nopeammin. Tavaravienti kasvoi vuodentakaisesta 20 prosenttia 14,5 miljardiin euroon, kun tuonti puolestaan kasvoi 13 prosenttia.

Tavaraviennin arvon korkeaa suhteellista nousua selittää Tilastokeskuksen mukaan osittain alhainen lähtötaso, sillä vuosina 2015 ja 2016 tavaraviennin arvo painui selvästi.

Palvelutase oli tammi-maaliskuussa 0,4 miljardia euroa alijäämäinen. Palveluvienti kasvoi 4 prosenttia 5,9 miljardiin euroon ja palvelutuonti 5 prosenttia.

Ensitulon tilin 0,9 miljardin euron ylijäämä selittyy Tilastokeskuksen mukaan lähinnä sijoitustulojen ylijäämällä. Ensitulon tili pitää sisällään muun muassa pääomakorvaukset kuten korot ja osingot. Tulojen uudelleenjaon tili oli puolestaan 0,5 miljardia euroa alijäämäinen.

Pääomaa virtasi ulkomailta Suomeen tammi-maaliskuussa nettomääräisesti 6,1 miljardia euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)