Verkkouutiset

Vaihtotase edelleen alijäämäinen vaikka kauppatase jo ylijäämäinen

Vaihtotase on pysynyt alijäämäisenä, vaikka tavaroiden vienti ja tuonti olivat tammi-maaliskuussa tasapainossa ja huhtikuussa vienti oli heikentyvää tuontia suurempi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskuksen mukaan vaihtotase oli huhtikuussa 0,8 miljardia euroa alijäämäinen.

Vaihtotaseen alijäämä syntyi pääasiassa ensitulon tililtä, joka oli 1,3 miljardia alijäämäinen. Ensitulon tilille kirjataan muun muassa sijoitustuloja kuten korkoja ja osinkoja. Myös palveluiden ja tulojen uudelleenjaon tilit olivat alijäämäisiä.

Tavaroiden vientiä ja tuontia kuvaava kauppatase oli sen sijaan 0,7 miljardia ylijäämäinen. Ylijäämä tosin selittyy Tilastokeskuksen mukaan tavaratuonnin laskulla.

Tavaratuonti supistui vuodentakaisesta 17 prosenttia 4,1 miljardiin euroon. Tavaravienti kasvoi prosentin 4,8 miljardiin euroon.

Tammi-maaliskuussa vaihtotaseen alijäämä 1,2 miljardia

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä vaihtotaseen alijäämä oli 1,2 miljardia euroa.

Alijäämä syntyi Tilastokeskuksen mukaan palveluiden, ensitulon ja tulojen uudelleen jaon tileiltä. Ensitulon tili jäi sijoitustulojen takia 0,2 miljardia alijäämäiseksi.

Kauppatase sen sijaan oli tasapainossa. Tavaroiden viennin arvo oli yhteensä 12,9 miljardia ensimmäisellä. Tavaravienti Venäjälle laski vuodentakaisesta 34 prosenttia, mikä painoi kokonaisviennin 2,5 prosentin laskuun. I

Palveluiden vienti oli 4,8 miljardia. Televiestinnän, tietojenkäsittelyn ja tietopalvelujen vienti kasvoi 1,9 miljardiin euroon.

Tavaratuonti väheni 4,7 prosenttia 12,9 miljardiin euroon. Tavaratuonti Venäjältä laski 23 prosenttia.

Palveluiden tuonti laski runsaan prosentin 5,3 miljardiin euroon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)