Verkkouutiset

Työtaisteluissa menetettiin viime vuonna 108 911 työpäivää

Työtaisteluissa menetettyjen työpäivien määrä melkein kolminkertaistui viime vuonna edellisvuoteen verrattuna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työtaisteluissa menetettyjä työpäiviä oli Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna 108 911. Menetettyjen työpäivien määrä melkein kolminkertaistui edellisvuoteen verrattuna.

Työtaisteluja oli viime vuonna 163. Lukumäärä kasvoi edellisvuodesta, jolloin työtaisteluita oli 128. Työtaisteluihin osallisten työntekijöiden lukumäärä oli noin 134 500.

Työtaistelujen lukumäärässä on mukana myös työtaistelulla uhkaaminen. Uhkausten osuus työtaistelujen lukumäärästä oli Tilastokeskuksen mukaan poikkeuksellisen suuri, lähes neljäsosa.

Laillisten työtaistelujen osuus oli yli 50 prosenttia, mikä oli tavallista enemmän. Laillisten työtaistelujen tavallista suurempaa osuutta selittävät Tilastokeskuksen mielestä lähinnä viime syksynä järjestetty maan hallituksen toimiin kohdistunut poliittinen mielenilmaus sekä postialan työehtosopimusneuvotteluihin liittyneet toimenpiteet.

Työtaisteluista runsas puolet kohdistui kuljetuksen- ja varastoinnin toimialalle ja vajaa viidesosa teollisuuteen. Teollisuuden työpäivämenetykset kattoivat vajaa puolet ja kuljetuksen- ja varastoinnin viidesosan kaikista menetetyistä työpäivistä.

Alueellisesti tarkasteltuna paikallisia työtaisteluja käytiin eniten Vantaalla ja Turussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)