Teollisuuden uudet tilaukset notkahtivat marraskuussa

Uudet tilaukset määrä teollisuudessa vähenivät marraskuussa voimakkaasti vuodentakaiseen verrattuna.

  • LKS 20151113 Lukit eli konttien siirtämiseen tarkoitetut satamakoneet seisovat Stevecon terminaalilla Vuosaaren satamassa 13. marraskuuta 2015. Satamaoperaattori Stevecon ahtaajat aloittivat työnseisauksen sekä Kotkassa että Helsingissä perjantaina, koska Steveco ilmoitti lomauttavansa Kotkassa kymmeniä ihmisiä yt-neuvottelujen päätteeksi. LEHTIKUVA Markku Ulander

    konttien siirtämiseen tarkoitettuja satamakoneita Vuosaaren satamassa.

    ()

Teollisuuden uudet tilaukset vähenivät Tilastokeskuksen mukaan marraskuussa 7 prosenttia vuodentakaisesta.

Tammi-marraskuun aikana tilaukset kasvoivat 1,2 prosenttia edellisvuodesta.

Yritykset saivat marraskuussa uusia tilauksia vuodentakaista vähemmän kaikilla teollisuuden toimialoilla.

Tekstiiliteollisuudessa tilaukset vähenivät 4,5 prosenttia ja metalliteollisuudessa 6 prosenttia. Paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset laskivat edellisvuodesta 8,2 prosenttia ja kemianteollisuudessa 9,7 prosenttia.

Uusien tilausten kuukausitilasto kuitenkin yleensä heilahtelee voimakkaasti, sillä suuretkin tilaukset kohdistetaan tilastoitavalle kuukaudelle sellaisenaan.

Lue myös:

Metsäteollisuus kasvoi mutta muualla alamäki jatkui

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.