Verkkouutiset

Asuntorakentaminen oli vauhdissa syksyllä

Syys-marraskuussa asuinrakennusten tuotanto ja aloitukset sekä rakennusluvan saaneiden asuntojen määrä olivat selvässä kasvussa edellisvuoden vastaavaan verrattuna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asunnoille myönnettyjen rakennuslupien määrä kasvoi Tilastokeskuksen mukaan syys-marraskuussa vuodentakaisesta yli 10 prosenttia 9 118 asuntoon.

Rakennusluvan saaneiden asuinrakennusten tilavuus tosin väheni 0,5 prosenttia 2,8 miljoonaan kuutiometriin, mutta asuinkerrostalojen kuutiomäärä kasvoi 7,4 prosenttia.

Rakennuslupia myönnettiin syys-marraskuussa kaikkiaan 9,5 miljoonalle kuutiometrille. Myönnetty kuutiometrimäärä on 3,7 prosenttia vuodentakaista enemmän.

Käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi syys-marraskuussa 13,7 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi 14,4 prosenttia ja muun talorakentamisen volyymi kasvoi 13,1 prosenttia.

Rakennushankkeita aloitettiin syys-marraskuussa tilavuudella mitattuna 11,1 prosenttia ja asuinrakennushankkeita 6,3 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)