Innovaatioiden käyttöönotto on yleistynyt pienissä palveluyrityksissä

Aiempaa useampi yritys harjoittaa Tilastokeskuksen innovaatiotutkimuksen mukaan tuotteisiinsa liittyvää innovaatiotoimintaa.

  • LKS 20150319 LKS 20150111 LKS 20140806 Mies käyttää tietokonetta palvelinhuoneessa Helsingissä 6. elokuuta 2014. Tilanne on lavastettu. ... A man types on a keyboard in a computer server room in Helsinki in this August 6, 2014 illustration picture. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Digitalisaatio vaikuttaa merkittävästi yritysten toimintaan.

    ()

Tilastokeskuksen innovaatiotutkimuksen ennakkotietojen mukaan vuosina 2012–2014 aiempaa useampi yritys ilmoitti tuotteisiinsa ja prosesseihinsa liittyvästä innovaatiotoiminnasta. Innovaatioiden käyttöönotto yleistyi etenkin pienten palveluyritysten keskuudessa.

Tutkituista yrityksistä 48 prosenttia harjoitti tuotteisiin ja prosesseihin liittyvää innovaatiotoimintaa. Valtaosa näistä ilmoitti myös tuote- tai prosessi-innovaatioiden käyttöönotosta. Innovaatiotoiminnasta ilmoittaneiden osuudet kasvoivat muutaman prosenttiyksikön edellistutkimuksista.

Innovaatiotutkimus kartoitti ensi kertaa myös digitalisaation merkitystä yritysten liiketoiminnassa. Tilastokeskuksen mukaan digitalisaation voidaan arvioida vaikuttavan merkittävästi yritysten toimintaan.

Palvelualojen yrityksistä lähes puolet arvioi digitaalisten tuotteiden merkityksen suureksi tai kohtalaiseksi, ja 45 prosenttia koki digitalisaation merkittävänä tuotteidensa markkinoinnissa. Teollisuudessa osuudet olivat vastaavasti 22 ja 30 prosenttia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.