Verkkouutiset

Energian kulutus väheni tammi-maaliskuussa

Tilastokeskuksen mukaan energian kokonaiskulutus väheni tammi-maaliskuussa vuodentakaisesta neljä prosenttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä energian kokonaiskulutus väheni Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vuodentakaisesta neljä prosenttia 373 petajouleen. Sähkön kulutus väheni kolme prosenttia 24 terawattituntiin.

Vastaavasti energiasektorin hiilidioksidipäästöt laskivat kahdeksan prosenttia viime vuodesta.

Hiilen kulutus väheni 13 prosenttia, maakaasun 12 prosenttia ja turpeen yhdeksän prosenttia. Öljyn kulutus laski 2 prosenttia. Puupolttoaineiden kulutus pysyi viime vuoden lukemissa.

Vesivoimalla tuotettiin sähköä 24 prosenttia vuodentakaista vähemmän. Sähkön nettotuonti pysyi viime vuoden lukemissa, ja sen osuus sähkön kokonaiskulutuksesta oli 22 prosenttia.

Tuulivoimalla tuotetun sähkön määrä lähes kaksinkertaistui.

Tammi-maaliskuussa Suomeen tuotiin erilaisia energiatuotteita 2,3 miljardin euron arvosta, joka oli 46 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Energiatuotteita tuotiin eniten Venäjältä, jonka osuus tuonnin arvosta oli 65 prosenttia.

Energiatuotteita vietiin 1,1 miljardin euron arvosta, joka oli 52 prosenttia enemmän vuotta aiempaan verrattuna. Energiatuotteita vietiin Suomesta eniten EU-maihin, joiden osuus viennin arvosta oli 82 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)