Verkkouutiset

Energiantuotannon hiilidioksidipäästöt laskivat hieman tammi-syyskuussa

Energian kokonaiskulutus pysyi Tilastokeskuksen mukaan tammi-syyskuussa vuodentakaisella tasolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Energian kulutus oli vain 0,3 prosenttia pienempi kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Sähkön kulutus väheni 1,6 prosenttia.

Energian kokonaiskulutus oli tammi-syyskuussa noin 1017 petajoulea, ja sähkön kulutus 60,8 terawattituntia.

Energiantuotannon hiilidioksidipäästöt laskivat 3,6 prosenttia viime vuoden tasosta.

Maakaasu laskussa, hiili ja tuulivoima nousussa

Maakaasun kulutus laski 16 prosenttia, turpeen 11 prosenttia ja öljyn noin 5 prosenttia. Hiilen kulutus kasvoi 10 prosenttia ja puupolttoaineiden kulutus noin 3 prosenttia.

Sähkön kotimainen tuotanto laski lähes 6 prosenttia viime vuodesta. Sähkön nettotuonti Suomeen kasvoi 16 prosenttia ja sen osuus kaikesta kulutetusta sähköstä oli 22 prosenttia.

Sähkön tuonti Ruotsista lisääntyi 62 prosenttia., kun taas tuonti Venäjältä puolestaan väheni 47 prosenttia. Sähkön vienti Viroon lähes kolminkertaistui.

Lämmin alkuvuosi vaikutti sähkön ja lämmön yhteistuotannolla tuotetun sähkön määrän laskuun 8 prosentilla tammi-syyskuussa. Lauhdevoiman tuotanto puolestaan väheni 25 prosenttia johtuen ennen kaikkea Pohjoismaiden viime vuotta paremmasta vesitilanteesta alkuvuoden aikana.

Tuulivoiman tuotanto kasvoi 56 prosenttia.

Energiatuotteiden tuonti 9,4 miljardia

Tammi-syyskuussa Suomeen tuotiin erilaisia energiatuotteita 9,4 miljardin euron arvosta, joka oli 10 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Eniten energiatuotteita tuotiin Venäjältä.

Vastaavasti Suomesta vietiin energiatuotteita 4,7 miljardin euron arvosta, joka oli 8 prosenttia vähemmän vuotta aiempaan verrattuna. Energiatuotteita vietiin Suomesta eniten EU-maihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)