Asuntohinnat eriytyivät edelleen vuoden lopulla – pk-seutu nousussa

Vanhojen asuntojen hinnat nousivat loka-joulukuussa pääkaupunkiseudulla, mutta laskivat muualla maassa.

  • LKS 20141121 LKS 20141015 Kerrostaloasuntoja Helsingissä 14. heinäkuuta 2014. LEHTIKUVA Mikko Stig

    Kerrostaloasuntoja Helsingissä

    ()

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan viime vuoden viimeisellä neljänneksellä vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla edellisestä neljänneksestä 0,2 prosenttia. Sen sijaan muualla maassa hinnat laskivat 0,8 prosenttia.

Vuotta aiempaan verrattuina hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla 1,4 prosenttia, mutta laskivat muualla 0,9 prosenttia.

Loka-joulukuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta oli pääkaupunkiseudulla 3 557 euroa ja muualla maassa 1 699 euroa.

Hinnat muuttuivat varsinkin joulukuussa, jolloin pääkaupunkiseudulla vanhat asunnot kallistuivat marraskuusta 1,8 prosenttia, kun taas muualla maassa ne halpenivat 1,3 prosenttia. Vuodentakaiseen verrattuna hinnat nousivat pk-seudulla joulukuussa peräti 3,1 prosenttia ja laskivat muualla 1,3 prosenttia.

Uusien kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat loka-joulukuussa pk-seudulla hinnat 2,7 prosenttia, kun taas muualla maassa hinnat pysyivät lähes ennallaan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.