Asuntojen hinnat nousivat vuodentakaisesta pk-seudulla

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat tammikuussa vuodentakaisesta pääkaupunkiseudulla, mutta laskivat muualla Suomessa.

  • LKS 20110808 - LKS 20060731 KUVITUSTA STT Asunnot kallistuivat edelleen /// Töölön kirkko (keskellä) ja asuinrakennuksia Helsingissä. ... An aerial view of Töölö Church (C) and surroundings in Helsinki. LEHTIKUVA / KIMMO MÄNTYLÄ

    Hintataso on pk-seudulla jo tuplaten korkeampi kuin muualla. Kuvassa Etu-Töölön rakennuksia Helsingissä

    ()

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat koko maassa olivat tammikuussa 0,3 prosenttia vuodentakaista korkeammat.

Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 1,6 prosenttia vuodentakaisesta, mutta muualla Suomessa hinnat laskivat 0,8 prosenttia.

Vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 2 217 euroa. Pääkaupunkiseudulla hinta oli 3 414 euroa, mutta muualla Suomessa vain 1 681 euroa.

Edellisestä kuukaudesta hinnat laskivat ajankohdalle tyypillisesti. Hintojen lasku oli joulukuusta tammikuuhun pk-seudulla 2,1 prosenttia ja muualla 0,6 prosenttia. Vuosi sitten laskua oli vastaavasti 0,3 ja 1,2 prosenttia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.