Verkkouutiset

Asuinrakentamiseen myönnetyt lupakuutiot vähenivät

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärät jatkoivat kasvuaan marras-tammikuussa, mutta ei asuinrakentamisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin marras-tammikuussa 6,5 miljoonalle kuutiometrille, joka on 14,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kasvu kertyi julkisista palvelurakennuksista, liike- ja toimistorakennuksista sekä teollisuus- ja varastorakennuksista.

Asuinrakentamiseen myönnetty lupakuutioiden määrä sen sijaan väheni 5,3 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakennushankkeille myönnettiin marras-tammikuussa rakennuslupia 1,7 miljoonalle kuutiometrille.

Käynnissä olevan rakennustuotannon volyymi kasvoi marras-tammikuussa 2,7 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi 3,8 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 1,8 prosenttia.

Kaikkia rakennushankkeita aloitettiin tilavuudella mitattuna 27,6 prosenttia ja asuinrakennushankkeita 57,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Tilastokeskuksen mukaan viime vuoden lopun aikana asuinrakentamiseen myönnetty rakennuslupien suuri kuutiomäärä näkyy nyt rakennushankkeiden aloituksina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)